Политическата криза се изостря, изборите се търкалят едни след други. Суверенът

...
Политическата криза се изостря, изборите се търкалят едни след други. Суверенът
Коментари Харесай

7 нови политически формули за укрепване на пейзажа

Политическата рецесия се изостря, изборите се търкалят едни след други. Суверенът явно не се оправя с поставената пред него историческа задача. По някакви аргументи суверенът избира хора, дето не могат да разпределят 10 купички крем-карамел на 10 индивида. Както споделя великият политически мъдрец и монах Ахмед Доган - политиката е разпределение на порции. А в този момент порциите са в цялостен политически хаос. 
Всеки вика на другите: СМИРЕТЕ съдебна експертиза, ОБЕДИНЕТЕ съдебна експертиза, БЪДЕТЕ РАЗУМНИ! Ала и най-смирените не могат да се ориентират къде да се обединят, тъй като центровете за обединяване са голямо количество - кой от кой по-обединителни. 
Но както споделят популистите - народът е умен! Следователно грешката не е в суверена и отново политиците ще би трябвало да си раздвижат мозъчните тръстове, с цел да измислят някаква нова формула на стабилността. 
Тъй като тръстовете от дълго време са прегрели и мозъчните им кафези се варят в личен сос, още веднъж ние се включваме с няколко рационални оферти по какъв начин да стане тая работа, тъй че да я бъде и пребъде.
***
1. Матрицата: пренареждане с джуркане. Това е изключително напредничав способ за нашата регресивна обстановка. Методът е следният: събират се всички политически сили, разджуркват се и се пренареждат. Така има късмет да се комбинират на инцидентен принцип по-добри конфигурации от сегашните немощни опити за консолидация. Редно е джуркането да се извърши от Данаил Кирилов - един потвърдено преклонен политик, който знае по какъв начин се реализира обединяване с другите политически обединения, през които е номадствал. Престъпно и грубо е да му се прекъсва политичексата кариера, в случай, че е дал толкоз позитивни страсти на публиката. Често пъти Шоуто на Дани е било съсловия над Шоуто на Слави и Шоуто на Бойко. 
2. Матрицата: пренареждане без джуркане. Джуркането въпреки всичко е малко опасен способ - като лотарията с гените при монархическите системи. Монархията е джуркане на гени - и каквото ти се падне. Пренареждането на политическата матрица може да стане и по разумен път. Пак се събират всички вождове и политически индианци на едно място и на всеки се слага изискване да си смени партията и позицията. Корнелия Нинова става секретарка и стенографиня на Маноил Манев, Бойко Борисов става защита и шофьор на Хамид Хамид, Ахмед Доган става зарзаватчия във Вътрешна македонска революционна организация, Копейкин става джендър-шаман в Демократична България. 
3. Иван Гешев да сплоти управляващите. Той е единственият политик - обединител, който намерено се опълчва на разделянето на управляващите. Защото е визионер, той гледа нагоре, към луната и звездите, а не към калта или колоните за мъчения до Министерския съвет. (Както при индианците има Кол на мъченията, тук си имаме пред Минсъвета Колони на полицейското принуждение.) А това ни подсеща за една още по-прогресивна концепция, която излагаме в идната точка. 
4. Формиране на постоянен кабинет зад колоните на Министерския съвет. Който е мераклия за властта, първо да мине една терапия зад колоните. Който най-вече устоя на пердах, унижения и непожелани милувки - той е най-смиреният политик и на него може да се има доверие. 
5. Заплашвачът на Митева да поеме политическия инженеринг.  Наскоро писахме в нашия " Фейк бюлетин " на уеб страницата на вестника, че Любомир, заплашвачът на Ива Митева, прави нов политически план, до момента в който е под домакински арест при баба си. На 9 септември той трябваше да се яви пред съда, само че не го направи, а го нямаше и при баба му, известно време беше в неопределеност. Очевидно Любомир концентрирано обмисля идващите си ходове в политиката, също така е преклонен човек и рядко заплашва хора, още по-рядко си извършва заканите. 
6. Да идват талибаните, заедно с опозицията. Талибаните в Афганистан също демонстрираха на света и на нас политическа воля и кураж за бързо сформиране на държавно управление. И съпротива си имат дейна, време е да почнат да изнасят от тяхната народна власт, че тука я закъсахме. 
7. Да помолим Великите сили да се схванат какво ще се прави тук. България постоянно става сцена на геополитически различия, които слагат локалните политици в доста неизгодно състояние. Нашите политически герои дърпат страната в най-различни геополитически направления като ястреб, болонка и щука - и това малко ни раздира в ориентацията. Нека седнат да се схванат огромните, да ни разпишат геополитическия консенсус, да ни подредят политическата система уравновесено, пък ние по този начин или другояче ще си я караме, както си знаем. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР